Etwas ganz besonderes haben wir für Euch in dieser Woche ausgegraben: Ein Rezept aus Landshut in historischer Originalversion.
Historisches Rezept eines Meister Eberhard – Koch des Herzogs Heinrich zu Landshut!
Hienach volgt vonn dem kochenn vnd hat gemacht meyster
Eberhart ein koch herczog Heinrichs zu
Landshut.
Zum ein salsenn von weichselnn zu machen.
Item wiltu machen ein gutte salsenn von weichselnn,
so thue die weichsell in einen hafen vnd
secz die auff ein glut vnd laß sie siedenn vnd
laß dann wider erkaltenn vnd streich sie durch ein
tuch vnd thue sie dann wider in den hafenn vnd
secz sie auff ein glut vnd laß sie wol sieden
vnd rurr sie, piß sie dick wirt, vnd thue dann
honig dar an vnd geribens prot vnd negellein vnd
gut gestu:ep vnd thue sie in ein feßlein. Sie
pleibt dir gut drew oder vier iar.
Liebesglück
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Trauun...
vor 15 Jahren